
Monday Jul 07, 2025
Forskeren fortæller: Sårbare stemmer er vigtige
Sårbare stemmer skal være en del af forskning og skal involveres. Ved at inddrage de patienter, som selvskader, kan man forbedre patientforløbene og sikre, de ikke falder mellem to stole i sundhedssystemet. Det er målet med et forskningsprojekt, som lige nu foregår i akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital.
Christina Østervang, der er b.la. er faglig leder for akademiet for akutsygepleje på fællesakutmodtagelsen på OUH, har med brugerdrevet forskning sat sig for at forbedre patientforløbene for dem, der selvskader. I sin forskning har hun afholdt flere workshops og stået stejlt på at få patientgruppen helt ind i projektets maskinrum. Det er lykkedes, og man er lige nu ved at teste én ud af to løsningsmodeller til gavn for patienter og personale.
Vi møder hende på Fælles Akutmodtagelse FAM i Odense.
Medvirkende: Christina Østervang, adjunkt ved Forskningsenhed for Akutmedicin på SDU og faglig leder for akademiet for akutsygepleje på fællesakutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, og Anja Frederiksen, social- og sundhedsassistent, Psykiatrisk Akutmodtagelse Odense.
Udgiver: Fagbladet Sygeplejersken / Dansk Sygeplejeråd
Interview og tilrettelæggelse: Anton Kjøller Alexandersen
Redigering: Anton Kjøller Alexandersen / Mathias Nygaard Justesen
Redaktør: Lone Schaumann
Musik: LYDTRYK
Grafik: Mathias Nygaard Justesen
Illustration: Andreas Normann
Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, kan du kontakte Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 eller Livsliniens rådgivning på www.livslinien.dk
Læs mere om forskningen og projektet:
Pathways and transitions for patients admitted to an emergency department after self-harming events: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38500171/
No comments yet. Be the first to say something!